Gratin cu cartofi si sparanghel

de Oana in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2010 | 8170 vizualizari

 

O cina deosebita, o mancare rafinata si usoara!

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari
  • o legatura de sparanghel
  • cateva felii de bacon
  • 200 g smantana grasa
  • un ou
  • 4-5 linguri cu branza sfaramata
  • cascaval ras
  • 50 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin cu cartofi si sparanghel:

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja. Apoi se lasa putin la racit, se curata si se taie rondele mai groase

Sparanghelul se curata, se spala si se fiebe si el separat, intr-o oala cu apa si sare. Se scoate apoi cu o spumiera si se lasa la scurs.

Se unge un vas de iena cu unt, se aseaza un strat de cartofi, se presara cu branza sfaramata, apoi se pun restul de cartofi si restul de branza. Oul se bate bine si se amesteca cu smantana si se toarna uniform peste cartofi. Cate trei fire de sparanghel se infasoara in bacon si se aseaza deasupra cartofilor. Se presara cu cascaval ras si se pune vasul de iena in cuptorul incalzit. Se lasa pana se rumeneste usor deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu cartofi si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari